Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Junior Achievement in Manpower Worldwide s skupno misijo, da pripravita mlade na prihodnost dela

Manpower in JA Worldwide delita isto vizijo – misija Junior Achievement je pomagati mladim, da uspejo, kar je tesno povezano z našim planom za prihodnost – pripraviti mlade na zaposlitev.

 


 



  • Ni pomembno, kakšno karierno pot si mladi izberejo, važno je, da krepijo mehke veščine in pridobivajo izkušnje. Našo dolgoročno partnerstvo z Junior Achievement pomaga pripraviti dijake na zaposlitev v podjetju, lastnem ali pri delodajalcu.

  • Naša zaveza Junior Achievement prihaja iz vrha. Jonas Prisling, predsednik odbora in generalni direktor Manpower je hkrati tudi podpredsednik odbora Junior Achivement.

  • Pandemija je dala velik zagon digitalni transformaciji in preoblikovala prihodnost dela, ki je bolj negotova kot kadarkoli prej. Sami smo se zavezali in sprejemamo odgovornost, da pripravimo mlade na neznano.

  • Dobra novica? Generacija Z je tehnološko izjemno vešča in je brez večjih težav preklopila na online učenje – kar dokazuje, da je to generacija, ki si želi konstantnega učenja in napredka, agilna in pripravljana na hitre spremembe ter online sodelovanje.

  • Do leta 2030 bosta generaciji Z in milenijci predstavljali 2/3 delovne populacije in kar 65% generacije Z bo delalo na delovnih mestih, ki v tem trenutku še ne obstajajo. Naša zaveza je, da pomagamo razvijati veščine, ki jih mladi talenti potrebujejo za vstop na trg dela.

  • Mladi danes potrebujejo mehke veščine, prilagodljive veščine. Naša raziskava Skills Revolution razkriva, da so kljub digitalni transformaciji mehke veščine najtežje za identifikcijo ter še večji izziv, ko se gre za razvoj le-teh. Če lahko mladi pridobijo veščine sodelovanja, reševanja problemov, preden vstopijo na trg dela, jim to zagotavlja večjo zaposljivost in odpornost na dolgi rok.


 


Junior Achievement Slovenija (Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih Ja Slovenija) izvaja program Moje podjetje, učni program za srednješolce, kjer dijaki preko šolskega leta izkusijo vse faze vodenja podjetja, od ustanovitve do likvidacije. Tekom leta dijaki dodobra spoznajo sami sebe in ugotovijo kako pomembno je sodelovanje v timu za dosego skupnih ciljev.


 


Na nacionalnem tekmovanju je bilo za najboljše podjetje izbrano podjetje Organic Polishing Structure (OPS). Intervju z mladimi poslovneži si lahko pogledate tukaj.


 


Festival Gen-E, ki ga organizira JA Europe, letos pa ga je gostila JA Litva, združuje festival Gen-E, tekmovanje za družbo leta (CoYC) in evropsko Enterprise Challenge (EGS). Po predstavitvah 180 podjetij, ki jih vodijo nekateri najsvetlejše mlade podjetniške misli v Evropi, so zmagovalce razglasili na virtualni slovesnosti, na katerih sta bila imenovana za zmagovalca podjetji Swim.me in Scribo. Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj.


 


Junior Achievement Slovenija ponovno vabi k prijavi v program: Moje podjetje v šolskem letu 2021/2022. Vsi zainteresirani učitelji (ali šole) se prijavite najkasneje do 30. avgusta. Vabilo JA Slovenija najdete ta tej povezavi. 

16.02.2024

HR Starter je spet tukaj - Postani del nove generacije nadobudnih HR-ovcev!

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že četrto leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

12.02.2024

Od obupa do upa pri iskanju zaposlitve: Spremenite zavrnitev v priložnost

Verjetno ste že kdaj v svoji karieri dobili zavrnitev prijave na delovno mesto. Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen in frustrirajoč proces, še posebej, če se soočate z zavrnitvijo in če večkrat zaporedoma prejmete odgovor »ne«, kar lahko resnično vpliva na vašo samozavest. Vendar pa obstaja veliko produktivnih načinov za reševanje problema zavrnitve pri iskanju zaposlitve. S pravo miselnostjo in strategijami lahko "ne” učinkovito spremenite v “da.”

24.01.2024

SATR H1 2024: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2024

Manpower Slovenija že četrto leto zapored izvaja raziskavo “Trendi gibanja plač in zaposlovanja,” ki delodajalcem pomaga pri oblikovanju učinkovitih strategij in doseganju izjemne konkurenčnosti na trgu dela. Zadnje poročilo raziskave SATR H1 2024 vsebuje zanesljive in kakovostne podatke ter plačne in zaposlitvene napovedi za prvo polletje 2024.