Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

HR Starter – tvoja odskočna deska za delo v HR!

Manpower Slovenija v partnerstvu z organizacijo HR World organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. HR Starter je brezplačni program, katerega cilj je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine in si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

V preteklih letih so na projektu sodelovali predavatelji in mentorji iz najuspešnejših podjetij v regiji, ki so z mladimi talenti delili svoje bogate izkušnje in znanja s področja HR ( LIDL Slovenija, Outfit 7, Microsoft, Kuehne+Nagel, Steklarna Hrastnik, Coca-Cola, NLB, Phillip Morris, Erste Bank).


 


Projekt se izvaja v več državah v regiji (Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Makedonija) in ga je do sedaj uspešno zaključilo že več kot 300 mladih talentov. Dobra novica je, da jih je večina svojo karierno pot nadaljevala v oddelkih upravljanja s človeškimi viri ter dobila svojo prvo prakso ali službo že kmalu po koncu projekta.


 


Kdaj in na kakšen način se bo izvajal program?


HR Starter bo potekal od 5.aprila do 26.maja. Program se bo izvajal online, preko orodja Zoom.


Kako se prijaviš in do kdaj potekajo prijave?  


Prijaviš se preko spletne strani HR Starter. Prijave potekajo do 27.marca.


Kaj lahko pričakuješ od programa?


Rdeča nit tako predavanj, kot mentorskih srečanj in skupinskih srečanj, bo predvsem pridobitev uporabnih in praktičnih znanj iz HR.  Seznanili se boste s širokim naborom kadrovskih tem – od osnovnih kadrovskih procesov in aktivnosti (zaposlovanje, razvoj zaposlenih, blagovna znamka delodajalca, e-izobraževanje), do sodobnih kadrovskih načel, kot so analitika v HR, agilna miselnostjo, mobilnost, opolnomočenje itd. in njihovo praktično uporabo v poslovnem okolju.


Kako bo sestavljen program HR Starter?


Udeleženci programa boste imeli 6 izobraževalnih dni, 4 »Meet-up« srečanja in 6 mentorskih srečanj.


Predavanja HR Starter: Nekatera predavanja boste imeli v živo, druga bodo posneta in si jih boste lahko ogledali preko izobraževalne platforme.


Mentorska srečanja HR Starter: Mentorska srečanja bodo potekala s strokovnjaki iz HR sveta, ki vas bodo vodili čez konkretne naloge, vam svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja.


Meet-up-i:  Študentje boste imeli priložnost govoriti z  gosti – HR strokovnjaki, da bi pridobili  poglobljeno znanje o HR vlogah, veščinah in modernem HR-u. Meet-upi bodo potekali regijsko in se jih bodo udeležili tudi študentje iz drugih držav.


 


Je to tvoja odskočna deska za vstop v HR svet?  Prijavi se TUKAJ!


 


 


 

Prenesite brošuro HR Starter 2022 HR Starter 2022.pdf

16.02.2024

HR Starter je spet tukaj - Postani del nove generacije nadobudnih HR-ovcev!

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že četrto leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

12.02.2024

Od obupa do upa pri iskanju zaposlitve: Spremenite zavrnitev v priložnost

Verjetno ste že kdaj v svoji karieri dobili zavrnitev prijave na delovno mesto. Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen in frustrirajoč proces, še posebej, če se soočate z zavrnitvijo in če večkrat zaporedoma prejmete odgovor »ne«, kar lahko resnično vpliva na vašo samozavest. Vendar pa obstaja veliko produktivnih načinov za reševanje problema zavrnitve pri iskanju zaposlitve. S pravo miselnostjo in strategijami lahko "ne” učinkovito spremenite v “da.”

24.01.2024

SATR H1 2024: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2024

Manpower Slovenija že četrto leto zapored izvaja raziskavo “Trendi gibanja plač in zaposlovanja,” ki delodajalcem pomaga pri oblikovanju učinkovitih strategij in doseganju izjemne konkurenčnosti na trgu dela. Zadnje poročilo raziskave SATR H1 2024 vsebuje zanesljive in kakovostne podatke ter plačne in zaposlitvene napovedi za prvo polletje 2024.