Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

HR Starter – tvoja odskočna deska za delo v HR!

Manpower Slovenija v partnerstvu z organizacijo HR World organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. HR Starter je brezplačni program, katerega cilj je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine in si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

V preteklih letih so na projektu sodelovali predavatelji in mentorji iz najuspešnejših podjetij v regiji, ki so z mladimi talenti delili svoje bogate izkušnje in znanja s področja HR ( LIDL Slovenija, Outfit 7, Microsoft, Kuehne+Nagel, Steklarna Hrastnik, Coca-Cola, NLB, Phillip Morris, Erste Bank).


 


Projekt se izvaja v več državah v regiji (Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Makedonija) in ga je do sedaj uspešno zaključilo že več kot 300 mladih talentov. Dobra novica je, da jih je večina svojo karierno pot nadaljevala v oddelkih upravljanja s človeškimi viri ter dobila svojo prvo prakso ali službo že kmalu po koncu projekta.


 


Kdaj in na kakšen način se bo izvajal program?


HR Starter bo potekal od 5.aprila do 26.maja. Program se bo izvajal online, preko orodja Zoom.


Kako se prijaviš in do kdaj potekajo prijave?  


Prijaviš se preko spletne strani HR Starter. Prijave potekajo do 27.marca.


Kaj lahko pričakuješ od programa?


Rdeča nit tako predavanj, kot mentorskih srečanj in skupinskih srečanj, bo predvsem pridobitev uporabnih in praktičnih znanj iz HR.  Seznanili se boste s širokim naborom kadrovskih tem – od osnovnih kadrovskih procesov in aktivnosti (zaposlovanje, razvoj zaposlenih, blagovna znamka delodajalca, e-izobraževanje), do sodobnih kadrovskih načel, kot so analitika v HR, agilna miselnostjo, mobilnost, opolnomočenje itd. in njihovo praktično uporabo v poslovnem okolju.


Kako bo sestavljen program HR Starter?


Udeleženci programa boste imeli 6 izobraževalnih dni, 4 »Meet-up« srečanja in 6 mentorskih srečanj.


Predavanja HR Starter: Nekatera predavanja boste imeli v živo, druga bodo posneta in si jih boste lahko ogledali preko izobraževalne platforme.


Mentorska srečanja HR Starter: Mentorska srečanja bodo potekala s strokovnjaki iz HR sveta, ki vas bodo vodili čez konkretne naloge, vam svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja.


Meet-up-i:  Študentje boste imeli priložnost govoriti z  gosti – HR strokovnjaki, da bi pridobili  poglobljeno znanje o HR vlogah, veščinah in modernem HR-u. Meet-upi bodo potekali regijsko in se jih bodo udeležili tudi študentje iz drugih držav.


 


Je to tvoja odskočna deska za vstop v HR svet?  Prijavi se TUKAJ!


 


 


 

Prenesite brošuro HR Starter 2022 HR Starter 2022.pdf

02.08.2022

Česa si zaposleni želijo in kaj pričakujejo od delodajalca?

Raziskava skupine ManpowerGroup v sodelovanju z Thrive Global, vodilnim tehnološkim podjetjem na področju vedenjskih sprememb, odkriva, kako pomembna je fleksibilnost za zaposlene in kako jim lahko pomaga do večje uspešnosti in zadovoljstva na delovnem mestu.

01.08.2022

Vprašanja na razgovoru, ki si jih resnično ne želimo, vendar jih lahko skoraj vedno pričakujemo

Udeležba na zaposlitvenemu razgovoru je za večino iskalcev zaposlitve stresna situacija, ki zahteva kar nekaj časa in truda. Ne glede na to, kako strokovni, izkušeni ali pripravljeni ste na zaposlitveni razgovoru, se vedno najdejo vprašanja, ki niso nujno povezana s poklicem in znanji, ki jih premorete, temveč zahtevajo nekoliko več premisleka. Neprijetnim vprašanjem lahko rečemo tudi “zapletena vprašanja”, saj za njih ni univerzalnega odgovora, ampak zahtevajo določeno mero iznajdljivosti in tudi razmisleka o sebi.

27.06.2022

Kako izboljšati ponedeljkovo razpoloženje?

Ponedeljka se drži slab sloves. Tudi če imate neizmerno radi svojo službo, se verjetno po prostem vikendu ne veselite zgodnjega vstajanja in zastojev na cesti na poti v službo. Obstajajo pa načini, kako pregnati tesnobno ponedeljkovo razpoloženje ali pa ga vsaj izboljšati. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako dobro začeti delovni teden in se na ta način izogniti zastrašujočemu »ponedeljku«.