Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

HR Starter – tvoja odskočna deska za delo v HR!

Manpower Slovenija v partnerstvu z organizacijo HR World organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. HR Starter je brezplačni program, katerega cilj je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine in si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

V preteklih letih so na projektu sodelovali predavatelji in mentorji iz najuspešnejših podjetij v regiji, ki so z mladimi talenti delili svoje bogate izkušnje in znanja s področja HR ( LIDL Slovenija, Outfit 7, Microsoft, Kuehne+Nagel, Steklarna Hrastnik, Coca-Cola, NLB, Phillip Morris, Erste Bank).


 


Projekt se izvaja v več državah v regiji (Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Makedonija) in ga je do sedaj uspešno zaključilo že več kot 300 mladih talentov. Dobra novica je, da jih je večina svojo karierno pot nadaljevala v oddelkih upravljanja s človeškimi viri ter dobila svojo prvo prakso ali službo že kmalu po koncu projekta.


 


Kdaj in na kakšen način se bo izvajal program?


HR Starter bo potekal od 5.aprila do 26.maja. Program se bo izvajal online, preko orodja Zoom.


Kako se prijaviš in do kdaj potekajo prijave?  


Prijaviš se preko spletne strani HR Starter. Prijave potekajo do 27.marca.


Kaj lahko pričakuješ od programa?


Rdeča nit tako predavanj, kot mentorskih srečanj in skupinskih srečanj, bo predvsem pridobitev uporabnih in praktičnih znanj iz HR.  Seznanili se boste s širokim naborom kadrovskih tem – od osnovnih kadrovskih procesov in aktivnosti (zaposlovanje, razvoj zaposlenih, blagovna znamka delodajalca, e-izobraževanje), do sodobnih kadrovskih načel, kot so analitika v HR, agilna miselnostjo, mobilnost, opolnomočenje itd. in njihovo praktično uporabo v poslovnem okolju.


Kako bo sestavljen program HR Starter?


Udeleženci programa boste imeli 6 izobraževalnih dni, 4 »Meet-up« srečanja in 6 mentorskih srečanj.


Predavanja HR Starter: Nekatera predavanja boste imeli v živo, druga bodo posneta in si jih boste lahko ogledali preko izobraževalne platforme.


Mentorska srečanja HR Starter: Mentorska srečanja bodo potekala s strokovnjaki iz HR sveta, ki vas bodo vodili čez konkretne naloge, vam svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja.


Meet-up-i:  Študentje boste imeli priložnost govoriti z  gosti – HR strokovnjaki, da bi pridobili  poglobljeno znanje o HR vlogah, veščinah in modernem HR-u. Meet-upi bodo potekali regijsko in se jih bodo udeležili tudi študentje iz drugih držav.


 


Je to tvoja odskočna deska za vstop v HR svet?  Prijavi se TUKAJ!


 


 


 

Prenesite brošuro HR Starter 2022 HR Starter 2022.pdf

22.02.2023

SATR 2023 H1: Napoved gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2023

Trenutna situacija na trgu dela je težka predvsem za delodajalce, saj izrazito zmanjševanje števila brezposelnih povečuje razkorak med ponudbo ustreznega kadra in povpraševanjem. Delodajalci pa morajo kadre ne samo pritegniti, temveč tudi uspeti zadržati. Pri strateškem načrtovanju in ponudbi zaposlitvenega paketa je tako pomembno dobro poznati situacijo in podatke iz trga dela.

27.01.2023

Postani del nove generacije HR Starter-ja

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že tretje leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

23.01.2023

Manpower Madžarska - novi član Manpower SEE

Manpower Madžarska je s 15. decembrom 2022 postala novi, že šesti član skupine Manpower SEE. Regijska skupina Manpower je tako bogatejša za še eno izkušeno ekipo 55 kadrovskih strokovnjakov in ima velik tržni potencial.