Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

HR Starter – tvoja odskočna deska za delo v HR!

Manpower Slovenija v partnerstvu z organizacijo HR World organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. HR Starter je brezplačni program, katerega cilj je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine in si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

V preteklih letih so na projektu sodelovali predavatelji in mentorji iz najuspešnejših podjetij v regiji, ki so z mladimi talenti delili svoje bogate izkušnje in znanja s področja HR ( LIDL Slovenija, Outfit 7, Microsoft, Kuehne+Nagel, Steklarna Hrastnik, Coca-Cola, NLB, Phillip Morris, Erste Bank).


 


Projekt se izvaja v več državah v regiji (Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Makedonija) in ga je do sedaj uspešno zaključilo že več kot 300 mladih talentov. Dobra novica je, da jih je večina svojo karierno pot nadaljevala v oddelkih upravljanja s človeškimi viri ter dobila svojo prvo prakso ali službo že kmalu po koncu projekta.


 


Kdaj in na kakšen način se bo izvajal program?


HR Starter bo potekal od 5.aprila do 26.maja. Program se bo izvajal online, preko orodja Zoom.


Kako se prijaviš in do kdaj potekajo prijave?  


Prijaviš se preko spletne strani HR Starter. Prijave potekajo do 27.marca.


Kaj lahko pričakuješ od programa?


Rdeča nit tako predavanj, kot mentorskih srečanj in skupinskih srečanj, bo predvsem pridobitev uporabnih in praktičnih znanj iz HR.  Seznanili se boste s širokim naborom kadrovskih tem – od osnovnih kadrovskih procesov in aktivnosti (zaposlovanje, razvoj zaposlenih, blagovna znamka delodajalca, e-izobraževanje), do sodobnih kadrovskih načel, kot so analitika v HR, agilna miselnostjo, mobilnost, opolnomočenje itd. in njihovo praktično uporabo v poslovnem okolju.


Kako bo sestavljen program HR Starter?


Udeleženci programa boste imeli 6 izobraževalnih dni, 4 »Meet-up« srečanja in 6 mentorskih srečanj.


Predavanja HR Starter: Nekatera predavanja boste imeli v živo, druga bodo posneta in si jih boste lahko ogledali preko izobraževalne platforme.


Mentorska srečanja HR Starter: Mentorska srečanja bodo potekala s strokovnjaki iz HR sveta, ki vas bodo vodili čez konkretne naloge, vam svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja.


Meet-up-i:  Študentje boste imeli priložnost govoriti z  gosti – HR strokovnjaki, da bi pridobili  poglobljeno znanje o HR vlogah, veščinah in modernem HR-u. Meet-upi bodo potekali regijsko in se jih bodo udeležili tudi študentje iz drugih držav.


 


Je to tvoja odskočna deska za vstop v HR svet?  Prijavi se TUKAJ!


 


 


 

Prenesite brošuro HR Starter 2022 HR Starter 2022.pdf

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.

31.05.2023

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.