Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

HR Starter – tvoja odskočna deska za delo v HR!

ManpowerGroup Slovenija v partnerstvu z organizacijo HR World organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. HR Starter je brezplačni program, katerega cilj je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine in si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

V preteklih letih so na projektu sodelovali predavatelji in mentorji iz najuspešnejših podjetij v regiji, ki so z mladimi talenti delili svoje bogate izkušnje in znanja s področja HR ( LIDL Slovenija, Outfit 7, Microsoft, Kuehne+Nagel, Steklarna Hrastnik, Coca-Cola, NLB, Phillip Morris, Erste Bank).


 


Projekt se izvaja v več državah v regiji (Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Makedonija) in ga je do sedaj uspešno zaključilo že več kot 300 mladih talentov. Dobra novica je, da jih je večina svojo karierno pot nadaljevala v oddelkih upravljanja s človeškimi viri ter dobila svojo prvo prakso ali službo že kmalu po koncu projekta.


 


Kdaj in na kakšen način se bo izvajal program?


HR Starter bo potekal od 5.aprila do 26.maja. Program se bo izvajal online, preko orodja Zoom.


Kako se prijaviš in do kdaj potekajo prijave?  


Prijaviš se preko spletne strani HR Starter. Prijave potekajo do 27.marca.


Kaj lahko pričakuješ od programa?


Rdeča nit tako predavanj, kot mentorskih srečanj in skupinskih srečanj, bo predvsem pridobitev uporabnih in praktičnih znanj iz HR.  Seznanili se boste s širokim naborom kadrovskih tem – od osnovnih kadrovskih procesov in aktivnosti (zaposlovanje, razvoj zaposlenih, blagovna znamka delodajalca, e-izobraževanje), do sodobnih kadrovskih načel, kot so analitika v HR, agilna miselnostjo, mobilnost, opolnomočenje itd. in njihovo praktično uporabo v poslovnem okolju.


Kako bo sestavljen program HR Starter?


Udeleženci programa boste imeli 6 izobraževalnih dni, 4 »Meet-up« srečanja in 6 mentorskih srečanj.


Predavanja HR Starter: Nekatera predavanja boste imeli v živo, druga bodo posneta in si jih boste lahko ogledali preko izobraževalne platforme.


Mentorska srečanja HR Starter: Mentorska srečanja bodo potekala s strokovnjaki iz HR sveta, ki vas bodo vodili čez konkretne naloge, vam svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja.


Meet-up-i:  Študentje boste imeli priložnost govoriti z  gosti – HR strokovnjaki, da bi pridobili  poglobljeno znanje o HR vlogah, veščinah in modernem HR-u. Meet-upi bodo potekali regijsko in se jih bodo udeležili tudi študentje iz drugih držav.


 


Je to tvoja odskočna deska za vstop v HR svet?  Prijavi se TUKAJ!


 


 


 

Prenesite brošuro HR Starter 2022 HR Starter 2022.pdf

25.04.2022

Napovedujemo Webinar: Kadrov ni – kaj sedaj? Zaposlovanje tujcev kot vse pogostejša rešitev

Zaposleni so ključni faktor, ki vpliva na uspešnost, konkurenčnost in produktivnost podjetja ter na sposobnost zadovoljitve potreb strank. Vendar pa v zadnjih letih v Sloveniji opažamo, da je pomanjkanje ustreznega kadra veliko. Ena od praks, s katero delodajalci uspešno rešujejo manko, je tudi zaposlovanje tujcev. Če želite izvedeti koristne informacije glede zaposlovanja tujega kadra, se nam pridružite na poučnem webinarju, ki bo potekal online, 12. maja 2022 ob 15.00.

25.04.2022

Sodelujte v raziskavi SATR – Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene za drugo polletje 2022

Vas zanima, kateri trendi na trgu dela bodo ključni za drugo polletje 2022? Želite izvedeti, ali bodo plače in ugodnosti zvišali tudi drugi delodajalci?

28.02.2022

ManpowerGroup Slovenija uvaja 4-dnevni delovni teden za interno zaposlene

ManpowerGroup Slovenija je pod okriljem ManpowerGroup SEE uvedel 4-dnevni delovnik za vse interno zaposlene. Po uspešno zaključenem pilotnem projektu, ki je pokazal pozitivni vpliv na psihološko blagostanje in produktivnost zaposlenih, napovedujemo implementacijo 4-dnevnega delovnika za vse interno zaposlene v Srbiji, Bosni, Bolgariji, na Hrvaškem in kot že prej omenjeno, v Sloveniji.