Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Sodelujte v raziskavi SATR – Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene za drugo polletje 2022

Vas zanima, kateri trendi na trgu dela bodo ključni za drugo polletje 2022? Želite izvedeti, ali bodo plače in ugodnosti zvišali tudi drugi delodajalci?

Kvalitetni podatki in informacije o trgu dela so ključ do strateškega načrtovanja in dobrega tržnega pozicioniranja za podjetja, zato pri Manpower Slovenija raziskujemo in analiziramo trende na trgu dela s ciljem ozaveščanja, obveščanja in spodbujanja dobrih praks pri podjetjih.


 


Ker želimo raziskati splošne napovedi delodajalcev glede gibanja plač in prejemkov zaposlenih, vas vabimo k brezplačnemu sodelovanju v raziskavi SATR – »Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene za drugo polletje 2022«. Sodelovanje v raziskavi je popolnoma anonimno.


Povezava do ankete: https://survey.zohopublic.eu/zs/RLDHjt.


 


Vsem sodelujočim podjetjem v raziskavi SATR 2022 H2 bomo na E-mail poslali obsežno poročilo za Slovenijo ter poročilo za južno in jugovzhodno Evropo.


 


 

V kolikor še niste prejeli poročila SATR 2022 za prvo polletje, si ga lahko prenesete spodaj. Manpower_Raziskava-Trendi-gibanja-plač.pdf

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.

31.05.2023

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.