Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Napovedujemo Webinar: Kadrov ni – kaj sedaj? Zaposlovanje tujcev kot vse pogostejša rešitev

Zaposleni so ključni faktor, ki vpliva na uspešnost, konkurenčnost in produktivnost podjetja ter na sposobnost zadovoljitve potreb strank. Vendar pa v zadnjih letih v Sloveniji opažamo, da je pomanjkanje ustreznega kadra veliko. Ena od praks, s katero delodajalci uspešno rešujejo manko, je tudi zaposlovanje tujcev. Če želite izvedeti koristne informacije glede zaposlovanja tujega kadra, se nam pridružite na poučnem webinarju, ki bo potekal online, 12. maja 2022 ob 15.00.

O čem bomo govorili?


Na online dogodku boste dobili vpogled v trenutno situacijo na trgu dela, spoznali boste najbolj pomembno zakonodajo in sporazume za zaposlovanje tujcev, predavateljica Sabina pa bo z vami delila še primere največje izzive zaposlovanje in primer dobrih praks iz prve roke.


 


Komu je izobraževanje namenjeno?


Izobraževanje je namenjeno vsem delodajalcem, ki jih pestjo izzivi z iskanjem kadrov, zaposlenim v kadrovsko-organizacijskem sektorju in vsem, ki jih navedena tematika zanima.


 


O predavateljici:


Sabina Velić je v Manpower Slovenija zaposlena na delovnem mestu Koordinator mednarodne mobilnosti. Je povezovalni člen med slovenskimi delodajalci in kandidati za zaposlitev iz tujine. Bogato paleto praktičnih znanj in veščin je pridobila med delom v javnem sektorju, v gospodarstvu, v medijih, ter pri delu na mednarodnih projektih. Poklicna pot jo je pred 4 leti zanesla v mednarodno kadrovsko agencijo, kjer je spoznala področje zaposlovanja in začutila, da je to področje, kjer si želi ostati in poglabljati znanje, izkušnje in strokovnost.


 


Program:  • Uvod

  • Situacija na trgu dela in statistika izdanih delovnih dovoljenj

  • Zakonodaja in spremembe

  • Zaposlitveni postopek po sporazumu BiH in SRB

  • Izzivi zaposlovanja tujcev

  • Dobre prakse in koristne informacije

  • Čas za vprašanja


 


Dogodek je brezplačen. Nanj se lahko prijavite tukaj: https://zoom.us/webinar/register/3316499207603/WN_8rnJO4y5R6OHuU8Y5WRQQQ

02.08.2022

Česa si zaposleni želijo in kaj pričakujejo od delodajalca?

Raziskava skupine ManpowerGroup v sodelovanju z Thrive Global, vodilnim tehnološkim podjetjem na področju vedenjskih sprememb, odkriva, kako pomembna je fleksibilnost za zaposlene in kako jim lahko pomaga do večje uspešnosti in zadovoljstva na delovnem mestu.

01.08.2022

Vprašanja na razgovoru, ki si jih resnično ne želimo, vendar jih lahko skoraj vedno pričakujemo

Udeležba na zaposlitvenemu razgovoru je za večino iskalcev zaposlitve stresna situacija, ki zahteva kar nekaj časa in truda. Ne glede na to, kako strokovni, izkušeni ali pripravljeni ste na zaposlitveni razgovoru, se vedno najdejo vprašanja, ki niso nujno povezana s poklicem in znanji, ki jih premorete, temveč zahtevajo nekoliko več premisleka. Neprijetnim vprašanjem lahko rečemo tudi “zapletena vprašanja”, saj za njih ni univerzalnega odgovora, ampak zahtevajo določeno mero iznajdljivosti in tudi razmisleka o sebi.

27.06.2022

Kako izboljšati ponedeljkovo razpoloženje?

Ponedeljka se drži slab sloves. Tudi če imate neizmerno radi svojo službo, se verjetno po prostem vikendu ne veselite zgodnjega vstajanja in zastojev na cesti na poti v službo. Obstajajo pa načini, kako pregnati tesnobno ponedeljkovo razpoloženje ali pa ga vsaj izboljšati. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako dobro začeti delovni teden in se na ta način izogniti zastrašujočemu »ponedeljku«.