Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Napovedujemo Webinar: Kadrov ni – kaj sedaj? Zaposlovanje tujcev kot vse pogostejša rešitev

Zaposleni so ključni faktor, ki vpliva na uspešnost, konkurenčnost in produktivnost podjetja ter na sposobnost zadovoljitve potreb strank. Vendar pa v zadnjih letih v Sloveniji opažamo, da je pomanjkanje ustreznega kadra veliko. Ena od praks, s katero delodajalci uspešno rešujejo manko, je tudi zaposlovanje tujcev. Če želite izvedeti koristne informacije glede zaposlovanja tujega kadra, se nam pridružite na poučnem webinarju, ki bo potekal online, 12. maja 2022 ob 15.00.

O čem bomo govorili?


Na online dogodku boste dobili vpogled v trenutno situacijo na trgu dela, spoznali boste najbolj pomembno zakonodajo in sporazume za zaposlovanje tujcev, predavateljica Sabina pa bo z vami delila še primere največje izzive zaposlovanje in primer dobrih praks iz prve roke.


 


Komu je izobraževanje namenjeno?


Izobraževanje je namenjeno vsem delodajalcem, ki jih pestjo izzivi z iskanjem kadrov, zaposlenim v kadrovsko-organizacijskem sektorju in vsem, ki jih navedena tematika zanima.


 


O predavateljici:


Sabina Velić je v Manpower Slovenija zaposlena na delovnem mestu Koordinator mednarodne mobilnosti. Je povezovalni člen med slovenskimi delodajalci in kandidati za zaposlitev iz tujine. Bogato paleto praktičnih znanj in veščin je pridobila med delom v javnem sektorju, v gospodarstvu, v medijih, ter pri delu na mednarodnih projektih. Poklicna pot jo je pred 4 leti zanesla v mednarodno kadrovsko agencijo, kjer je spoznala področje zaposlovanja in začutila, da je to področje, kjer si želi ostati in poglabljati znanje, izkušnje in strokovnost.


 


Program:  • Uvod

  • Situacija na trgu dela in statistika izdanih delovnih dovoljenj

  • Zakonodaja in spremembe

  • Zaposlitveni postopek po sporazumu BiH in SRB

  • Izzivi zaposlovanja tujcev

  • Dobre prakse in koristne informacije

  • Čas za vprašanja


 


Dogodek je brezplačen. Nanj se lahko prijavite tukaj: https://zoom.us/webinar/register/3316499207603/WN_8rnJO4y5R6OHuU8Y5WRQQQ

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.

31.05.2023

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.