Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Napovedujemo Webinar: Kadrov ni – kaj sedaj? Zaposlovanje tujcev kot vse pogostejša rešitev

Zaposleni so ključni faktor, ki vpliva na uspešnost, konkurenčnost in produktivnost podjetja ter na sposobnost zadovoljitve potreb strank. Vendar pa v zadnjih letih v Sloveniji opažamo, da je pomanjkanje ustreznega kadra veliko. Ena od praks, s katero delodajalci uspešno rešujejo manko, je tudi zaposlovanje tujcev. Če želite izvedeti koristne informacije glede zaposlovanja tujega kadra, se nam pridružite na poučnem webinarju, ki bo potekal online, 12. maja 2022 ob 15.00.

O čem bomo govorili?


Na online dogodku boste dobili vpogled v trenutno situacijo na trgu dela, spoznali boste najbolj pomembno zakonodajo in sporazume za zaposlovanje tujcev, predavateljica Sabina pa bo z vami delila še primere največje izzive zaposlovanje in primer dobrih praks iz prve roke.


 


Komu je izobraževanje namenjeno?


Izobraževanje je namenjeno vsem delodajalcem, ki jih pestjo izzivi z iskanjem kadrov, zaposlenim v kadrovsko-organizacijskem sektorju in vsem, ki jih navedena tematika zanima.


 


O predavateljici:


Sabina Velić je v ManpowerGroup Slovenija zaposlena na delovnem mestu Koordinator mednarodne mobilnosti. Je povezovalni člen med slovenskimi delodajalci in kandidati za zaposlitev iz tujine. Bogato paleto praktičnih znanj in veščin je pridobila med delom v javnem sektorju, v gospodarstvu, v medijih, ter pri delu na mednarodnih projektih. Poklicna pot jo je pred 4 leti zanesla v mednarodno kadrovsko agencijo, kjer je spoznala področje zaposlovanja in začutila, da je to področje, kjer si želi ostati in poglabljati znanje, izkušnje in strokovnost.


 


Program:  • Uvod

  • Situacija na trgu dela in statistika izdanih delovnih dovoljenj

  • Zakonodaja in spremembe

  • Zaposlitveni postopek po sporazumu BiH in SRB

  • Izzivi zaposlovanja tujcev

  • Dobre prakse in koristne informacije

  • Čas za vprašanja


 


Dogodek je brezplačen. Nanj se lahko prijavite tukaj: https://zoom.us/webinar/register/3316499207603/WN_8rnJO4y5R6OHuU8Y5WRQQQ

25.04.2022

Sodelujte v raziskavi SATR – Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene za drugo polletje 2022

Vas zanima, kateri trendi na trgu dela bodo ključni za drugo polletje 2022? Želite izvedeti, ali bodo plače in ugodnosti zvišali tudi drugi delodajalci?

07.03.2022

HR Starter – tvoja odskočna deska za delo v HR!

ManpowerGroup Slovenija v partnerstvu z organizacijo HR World organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. HR Starter je brezplačni program, katerega cilj je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine in si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

28.02.2022

ManpowerGroup Slovenija uvaja 4-dnevni delovni teden za interno zaposlene

ManpowerGroup Slovenija je pod okriljem ManpowerGroup SEE uvedel 4-dnevni delovnik za vse interno zaposlene. Po uspešno zaključenem pilotnem projektu, ki je pokazal pozitivni vpliv na psihološko blagostanje in produktivnost zaposlenih, napovedujemo implementacijo 4-dnevnega delovnika za vse interno zaposlene v Srbiji, Bosni, Bolgariji, na Hrvaškem in kot že prej omenjeno, v Sloveniji.