Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Napovedujemo Webinar: Kadrov ni – kaj sedaj? Zaposlovanje tujcev kot vse pogostejša rešitev

Zaposleni so ključni faktor, ki vpliva na uspešnost, konkurenčnost in produktivnost podjetja ter na sposobnost zadovoljitve potreb strank. Vendar pa v zadnjih letih v Sloveniji opažamo, da je pomanjkanje ustreznega kadra veliko. Ena od praks, s katero delodajalci uspešno rešujejo manko, je tudi zaposlovanje tujcev. Če želite izvedeti koristne informacije glede zaposlovanja tujega kadra, se nam pridružite na poučnem webinarju, ki bo potekal online, 12. maja 2022 ob 15.00.

O čem bomo govorili?


Na online dogodku boste dobili vpogled v trenutno situacijo na trgu dela, spoznali boste najbolj pomembno zakonodajo in sporazume za zaposlovanje tujcev, predavateljica Sabina pa bo z vami delila še primere največje izzive zaposlovanje in primer dobrih praks iz prve roke.


 


Komu je izobraževanje namenjeno?


Izobraževanje je namenjeno vsem delodajalcem, ki jih pestjo izzivi z iskanjem kadrov, zaposlenim v kadrovsko-organizacijskem sektorju in vsem, ki jih navedena tematika zanima.


 


O predavateljici:


Sabina Velić je v Manpower Slovenija zaposlena na delovnem mestu Koordinator mednarodne mobilnosti. Je povezovalni člen med slovenskimi delodajalci in kandidati za zaposlitev iz tujine. Bogato paleto praktičnih znanj in veščin je pridobila med delom v javnem sektorju, v gospodarstvu, v medijih, ter pri delu na mednarodnih projektih. Poklicna pot jo je pred 4 leti zanesla v mednarodno kadrovsko agencijo, kjer je spoznala področje zaposlovanja in začutila, da je to področje, kjer si želi ostati in poglabljati znanje, izkušnje in strokovnost.


 


Program:  • Uvod

  • Situacija na trgu dela in statistika izdanih delovnih dovoljenj

  • Zakonodaja in spremembe

  • Zaposlitveni postopek po sporazumu BiH in SRB

  • Izzivi zaposlovanja tujcev

  • Dobre prakse in koristne informacije

  • Čas za vprašanja


 


Dogodek je brezplačen. Nanj se lahko prijavite tukaj: https://zoom.us/webinar/register/3316499207603/WN_8rnJO4y5R6OHuU8Y5WRQQQ

22.02.2023

SATR 2023 H1: Napoved gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2023

Trenutna situacija na trgu dela je težka predvsem za delodajalce, saj izrazito zmanjševanje števila brezposelnih povečuje razkorak med ponudbo ustreznega kadra in povpraševanjem. Delodajalci pa morajo kadre ne samo pritegniti, temveč tudi uspeti zadržati. Pri strateškem načrtovanju in ponudbi zaposlitvenega paketa je tako pomembno dobro poznati situacijo in podatke iz trga dela.

27.01.2023

Postani del nove generacije HR Starter-ja

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že tretje leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

23.01.2023

Manpower Madžarska - novi član Manpower SEE

Manpower Madžarska je s 15. decembrom 2022 postala novi, že šesti član skupine Manpower SEE. Regijska skupina Manpower je tako bogatejša za še eno izkušeno ekipo 55 kadrovskih strokovnjakov in ima velik tržni potencial.