Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Napovedujemo Webinar: Kadrov ni – kaj sedaj? Zaposlovanje tujcev kot vse pogostejša rešitev

Zaposleni so ključni faktor, ki vpliva na uspešnost, konkurenčnost in produktivnost podjetja ter na sposobnost zadovoljitve potreb strank. Vendar pa v zadnjih letih v Sloveniji opažamo, da je pomanjkanje ustreznega kadra veliko. Ena od praks, s katero delodajalci uspešno rešujejo manko, je tudi zaposlovanje tujcev. Če želite izvedeti koristne informacije glede zaposlovanja tujega kadra, se nam pridružite na poučnem webinarju, ki bo potekal online, 12. maja 2022 ob 15.00.

O čem bomo govorili?


Na online dogodku boste dobili vpogled v trenutno situacijo na trgu dela, spoznali boste najbolj pomembno zakonodajo in sporazume za zaposlovanje tujcev, predavateljica Sabina pa bo z vami delila še primere največje izzive zaposlovanje in primer dobrih praks iz prve roke.


 


Komu je izobraževanje namenjeno?


Izobraževanje je namenjeno vsem delodajalcem, ki jih pestjo izzivi z iskanjem kadrov, zaposlenim v kadrovsko-organizacijskem sektorju in vsem, ki jih navedena tematika zanima.


 


O predavateljici:


Sabina Velić je v Manpower Slovenija zaposlena na delovnem mestu Koordinator mednarodne mobilnosti. Je povezovalni člen med slovenskimi delodajalci in kandidati za zaposlitev iz tujine. Bogato paleto praktičnih znanj in veščin je pridobila med delom v javnem sektorju, v gospodarstvu, v medijih, ter pri delu na mednarodnih projektih. Poklicna pot jo je pred 4 leti zanesla v mednarodno kadrovsko agencijo, kjer je spoznala področje zaposlovanja in začutila, da je to področje, kjer si želi ostati in poglabljati znanje, izkušnje in strokovnost.


 


Program:



  • Uvod

  • Situacija na trgu dela in statistika izdanih delovnih dovoljenj

  • Zakonodaja in spremembe

  • Zaposlitveni postopek po sporazumu BiH in SRB

  • Izzivi zaposlovanja tujcev

  • Dobre prakse in koristne informacije

  • Čas za vprašanja


 


Dogodek je brezplačen. Nanj se lahko prijavite tukaj: https://zoom.us/webinar/register/3316499207603/WN_8rnJO4y5R6OHuU8Y5WRQQQ

16.02.2024

HR Starter je spet tukaj - Postani del nove generacije nadobudnih HR-ovcev!

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že četrto leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

12.02.2024

Od obupa do upa pri iskanju zaposlitve: Spremenite zavrnitev v priložnost

Verjetno ste že kdaj v svoji karieri dobili zavrnitev prijave na delovno mesto. Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen in frustrirajoč proces, še posebej, če se soočate z zavrnitvijo in če večkrat zaporedoma prejmete odgovor »ne«, kar lahko resnično vpliva na vašo samozavest. Vendar pa obstaja veliko produktivnih načinov za reševanje problema zavrnitve pri iskanju zaposlitve. S pravo miselnostjo in strategijami lahko "ne” učinkovito spremenite v “da.”

24.01.2024

SATR H1 2024: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2024

Manpower Slovenija že četrto leto zapored izvaja raziskavo “Trendi gibanja plač in zaposlovanja,” ki delodajalcem pomaga pri oblikovanju učinkovitih strategij in doseganju izjemne konkurenčnosti na trgu dela. Zadnje poročilo raziskave SATR H1 2024 vsebuje zanesljive in kakovostne podatke ter plačne in zaposlitvene napovedi za prvo polletje 2024.