Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

HR Starter smo pripeljali do konca in študentom odprli pot do HR kariere

Manpower Slovenija je v partnerstvu z organizacijo HR World organiziral obsežen program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. Cilj programa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine ter si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.


 


Projekt se izvaja v več državah, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji, Rusiji in Romuniji ter ga je do sedaj uspešno zaključilo že več kot 300 mladih talentov. Zelo dobra informacija je, da jih je večina svojo karierno pot nadaljevala v oddelkih upravljanja s človeškimi viri in dobila svojo prvo prakso ali službo že kmalu po koncu projekta.


 


Študentje in mladi so letos angažirano sodelovali na predavanjih, Meet-up srečanjih in mentorskih srečanjih ter drugih dogodkih, ki so se odvijali v obsegu šestih tednov v aprilu in maju.


 


Deležni so bili predavanj največjih strokovnjakov iz HR-a.


 


  


 


Prvi teden so se zvrstila predavanja o razvoju in spretnostih HR-a, njegovih administrativnih funkcijah, kako izgleda v sodobnosti ter kakšna je pot od pripravnika do direktorja upravljanja s človeškimi viri.


 


V drugem tednu so študenti poslušali o upravljanju talentov, o blagovni znamki delodajalca, kako izgledata zaposlovanje in selekcija ter kaj morajo vedeti o nadomestilih in ugodnostih. V sklopu drugega tedna je na temo internega in eksternega spletnega zaposlovanja predavala tudi Sara Habjan, vodja kadrovske službe pri Lidl Slovenija.


 


Tretji teden so sledila predavanja na temo učenja, razvoja, usposabljanja, mentoriranja in coachinga zaposlenih, prav tako pa je bilo predstavljeno e-učenje  in njegove funkcionalnosti. Četrti teden je bil bolj tehnološko usmerjen, saj so predavatelji predstavili HR programsko opremo, potek digitalizacije, HR v številkah in podatkih ter uporabnost analitike ljudi. V petek in tudi zadnjem tednu za predavanja so se zvrstile teme gamifikacije, agilnosti v HR-ju ter hibridnega dela in dela na daljavo.


 


Zadnji teden programa je bil praktično usmerjen, saj so predavatelji predstavili HR skozi študije primera. Dotaknili so se izkušenj in zavzetosti zaposlenih, HR vloge pri preobrazbi vodstva, upravljanja uspešnosti na IT oddelku ter pomembnosti razpoznavnosti. Svojo študijo primera o uspehih podjetja Outfit7 s hibridnim načinom dela pa je predstavila tudi Petra Bizjak, HR partnerica in vodja operacij v podjetju Outfit7.


 


  


 


Pod okriljem mentorjev Maše Tamše, ki je po izobrazbi psihologinja in dela kot projektni vodja na HRM One, in Roka Pajka, projektnega vodje iz Hisense Europe, so študentje skozi uporabne nasvete pripravili tedenske naloge, ki so jih na koncu predstavili na zadnjem, tretjem Meet-up srečanju, kar je bil tudi njihov zaključni izziv.


 


Prvo  Meet-up srečanje »Delovni dan HR-ovca« je potekalo kot virtualna okrogla miza. Okroglo mizo je moderirala Nives Orešnik, vodja kadrovskih storitev na Manpower. Na njej pa  sta sodelovala Rok Pajk, HR vodja projektov iz Hisense Europe, in pa Katarina Brezovnik, IT Talent Acquisition Specialist iz Manpower Slovenija. Sodelujoča govorca sta svoje delo predstavila skozi prizmo  vprašanj moderatorke. Potekala je zanimiva diskusija, saj govorca trenutno delata v različnih okoljih  - v kadrovski agenciji in v podjetju, prav tako pa se razlikuje tudi njuno delo. 


 


Na drugem Meet-up srečanju smo ponovili virtualno okroglo mizo na tematiko »Veščine HR-ovca«. Svoje poglede na veščine, za katere je dobro, da jih ima HR-ovec, je podala Mirjam Kmetič, Talent Acquisition Specialist in Maša Tamše, projektna vodja na HRM One.


 


Na tretjem Meet-up srečanju so študentje predstavili svoje končne naloge in pokazali, da so absorbirali neverjetno veliko znanja in izkušenj iz prve roke. Njihove predstavitve so bile res impresivne.


 


Seveda pa projekta ne bi bilo mogoče izpeljati brez nadobudnih upov HR-ja – študentov, mladih diplomantov in magistrov, ki so zavzeto sodelovali v programu in pokazali svoje perspektivne talente.


 


  


 


Program je neverjetno dobro uspel prav zaradi vseh sodelujočih, ki so dokazali, kaj vse je mogoče doseči, če se skupaj združijo največji strokovnjaki HR-ja in mladi talenti šele na začetku svoje karierne poti.


 


Hvala vsem sodelujočim.


 

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.

31.05.2023

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.