Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Kako izboljšati ponedeljkovo razpoloženje?

Ponedeljka se drži slab sloves. Tudi če imate neizmerno radi svojo službo, se verjetno po prostem vikendu ne veselite zgodnjega vstajanja in zastojev na cesti na poti v službo. Obstajajo pa načini, kako pregnati tesnobno ponedeljkovo razpoloženje ali pa ga vsaj izboljšati. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako dobro začeti delovni teden in se na ta način izogniti zastrašujočemu »ponedeljku«.

 


VZPOSTAVITE IN OHRANITE REDEN CIKEL SPANJA


 Vaš um morda pozna razliko med dnevi v tednu in vikendom, vaše telo pa žal ne. Vaš bioritem bo sledil vaši rutini, v kolikor jo boste najprej vzpostavili in se je potem tudi držali. Če imate navado, da ob vikendih pozno vstajate, potem boste v nedeljo zvečer težje zaspali in se boste v ponedeljek zjutraj zbudili nejevoljni. Ob koncu tedna se držite rednega urnika spanja in lažje boste vstali, ko se v ponedeljek zjutraj oglasi alarm.


 


ZAKLJUČITE Z NALOGAMI PRED ZAČETKOM VIKENDA


 Po vikendu je včasih najtežji del ponedeljka vedeti, kje začeti z obveznostmi. Pomagajte si tako, da v petek oz. na koncu delovnega tedna zaključite z delom tam, kjer boste v ponedeljek zlahka nadaljevali. Zabeležite si opombe in si dodajte opomnik, kje ste končali z delom ter katere so vaše delovne naloge v prihajajočem tednu.


 


UREDITE SI SVOJ DELOVNI PROSTOR


 


Namesto da v petek delate do zadnje minute, si vzemite pol ure časa pred odhodom iz službe za urejanje delovnega prostora in datotek na računalniku. Znebite se stvari, ki jih ne potrebujete več in pospravite, kar želite obdržati. Poskrbite, da bo vaš delovni prostor pripravljen za ponedeljkovo jutro.   V ponedeljek si boste hvaležni za majhno pozornost, ki ste si jo namenili.


 


NAGRADITE SE


 V petek smo vsi v pričakovanju vikenda. To je nekaj, česar se lahko veselimo in kar nas motivira, da se odpravimo na delo. Enako načelo lahko uporabite za ponedeljek tako, da se nagradite za začetek tedna. Lahko je le malenkost, kot je skodelica vaše najljubše kave ali pa načrtovana najljubša aktivnost po koncu službe. Pričakovanje nagrade vam bo pomagalo, da se dneva lotite bolj pozitivno.


  


 


 

12.10.2023

Obvestilo Manpower Slovenija glede komunikacijskih prevar

Obveščamo vas o nedavnih ugotovljenih prevarah, ki se pojavljajo na različnih platformah za komunikacijo, kot so Viber, Telegram in WhatsApp.

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.