Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Kako izboljšati ponedeljkovo razpoloženje?

Ponedeljka se drži slab sloves. Tudi če imate neizmerno radi svojo službo, se verjetno po prostem vikendu ne veselite zgodnjega vstajanja in zastojev na cesti na poti v službo. Obstajajo pa načini, kako pregnati tesnobno ponedeljkovo razpoloženje ali pa ga vsaj izboljšati. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako dobro začeti delovni teden in se na ta način izogniti zastrašujočemu »ponedeljku«.

 


VZPOSTAVITE IN OHRANITE REDEN CIKEL SPANJA


 



Vaš um morda pozna razliko med dnevi v tednu in vikendom, vaše telo pa žal ne. Vaš bioritem bo sledil vaši rutini, v kolikor jo boste najprej vzpostavili in se je potem tudi držali. Če imate navado, da ob vikendih pozno vstajate, potem boste v nedeljo zvečer težje zaspali in se boste v ponedeljek zjutraj zbudili nejevoljni. Ob koncu tedna se držite rednega urnika spanja in lažje boste vstali, ko se v ponedeljek zjutraj oglasi alarm.


 


ZAKLJUČITE Z NALOGAMI PRED ZAČETKOM VIKENDA


 



Po vikendu je včasih najtežji del ponedeljka vedeti, kje začeti z obveznostmi. Pomagajte si tako, da v petek oz. na koncu delovnega tedna zaključite z delom tam, kjer boste v ponedeljek zlahka nadaljevali. Zabeležite si opombe in si dodajte opomnik, kje ste končali z delom ter katere so vaše delovne naloge v prihajajočem tednu.


 


UREDITE SI SVOJ DELOVNI PROSTOR


 


Namesto da v petek delate do zadnje minute, si vzemite pol ure časa pred odhodom iz službe za urejanje delovnega prostora in datotek na računalniku. Znebite se stvari, ki jih ne potrebujete več in pospravite, kar želite obdržati. Poskrbite, da bo vaš delovni prostor pripravljen za ponedeljkovo jutro.   V ponedeljek si boste hvaležni za majhno pozornost, ki ste si jo namenili.


 


NAGRADITE SE


 



V petek smo vsi v pričakovanju vikenda. To je nekaj, česar se lahko veselimo in kar nas motivira, da se odpravimo na delo. Enako načelo lahko uporabite za ponedeljek tako, da se nagradite za začetek tedna. Lahko je le malenkost, kot je skodelica vaše najljubše kave ali pa načrtovana najljubša aktivnost po koncu službe. Pričakovanje nagrade vam bo pomagalo, da se dneva lotite bolj pozitivno.


 



 


 


 

16.02.2024

HR Starter je spet tukaj - Postani del nove generacije nadobudnih HR-ovcev!

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že četrto leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

12.02.2024

Od obupa do upa pri iskanju zaposlitve: Spremenite zavrnitev v priložnost

Verjetno ste že kdaj v svoji karieri dobili zavrnitev prijave na delovno mesto. Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen in frustrirajoč proces, še posebej, če se soočate z zavrnitvijo in če večkrat zaporedoma prejmete odgovor »ne«, kar lahko resnično vpliva na vašo samozavest. Vendar pa obstaja veliko produktivnih načinov za reševanje problema zavrnitve pri iskanju zaposlitve. S pravo miselnostjo in strategijami lahko "ne” učinkovito spremenite v “da.”

24.01.2024

SATR H1 2024: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2024

Manpower Slovenija že četrto leto zapored izvaja raziskavo “Trendi gibanja plač in zaposlovanja,” ki delodajalcem pomaga pri oblikovanju učinkovitih strategij in doseganju izjemne konkurenčnosti na trgu dela. Zadnje poročilo raziskave SATR H1 2024 vsebuje zanesljive in kakovostne podatke ter plačne in zaposlitvene napovedi za prvo polletje 2024.