Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Kako izboljšati ponedeljkovo razpoloženje?

Ponedeljka se drži slab sloves. Tudi če imate neizmerno radi svojo službo, se verjetno po prostem vikendu ne veselite zgodnjega vstajanja in zastojev na cesti na poti v službo. Obstajajo pa načini, kako pregnati tesnobno ponedeljkovo razpoloženje ali pa ga vsaj izboljšati. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako dobro začeti delovni teden in se na ta način izogniti zastrašujočemu »ponedeljku«.

 


VZPOSTAVITE IN OHRANITE REDEN CIKEL SPANJA


 Vaš um morda pozna razliko med dnevi v tednu in vikendom, vaše telo pa žal ne. Vaš bioritem bo sledil vaši rutini, v kolikor jo boste najprej vzpostavili in se je potem tudi držali. Če imate navado, da ob vikendih pozno vstajate, potem boste v nedeljo zvečer težje zaspali in se boste v ponedeljek zjutraj zbudili nejevoljni. Ob koncu tedna se držite rednega urnika spanja in lažje boste vstali, ko se v ponedeljek zjutraj oglasi alarm.


 


ZAKLJUČITE Z NALOGAMI PRED ZAČETKOM VIKENDA


 Po vikendu je včasih najtežji del ponedeljka vedeti, kje začeti z obveznostmi. Pomagajte si tako, da v petek oz. na koncu delovnega tedna zaključite z delom tam, kjer boste v ponedeljek zlahka nadaljevali. Zabeležite si opombe in si dodajte opomnik, kje ste končali z delom ter katere so vaše delovne naloge v prihajajočem tednu.


 


UREDITE SI SVOJ DELOVNI PROSTOR


 


Namesto da v petek delate do zadnje minute, si vzemite pol ure časa pred odhodom iz službe za urejanje delovnega prostora in datotek na računalniku. Znebite se stvari, ki jih ne potrebujete več in pospravite, kar želite obdržati. Poskrbite, da bo vaš delovni prostor pripravljen za ponedeljkovo jutro.   V ponedeljek si boste hvaležni za majhno pozornost, ki ste si jo namenili.


 


NAGRADITE SE


 V petek smo vsi v pričakovanju vikenda. To je nekaj, česar se lahko veselimo in kar nas motivira, da se odpravimo na delo. Enako načelo lahko uporabite za ponedeljek tako, da se nagradite za začetek tedna. Lahko je le malenkost, kot je skodelica vaše najljubše kave ali pa načrtovana najljubša aktivnost po koncu službe. Pričakovanje nagrade vam bo pomagalo, da se dneva lotite bolj pozitivno.


  


 


 

31.05.2023

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

22.02.2023

SATR 2023 H1: Napoved gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2023

Trenutna situacija na trgu dela je težka predvsem za delodajalce, saj izrazito zmanjševanje števila brezposelnih povečuje razkorak med ponudbo ustreznega kadra in povpraševanjem. Delodajalci pa morajo kadre ne samo pritegniti, temveč tudi uspeti zadržati. Pri strateškem načrtovanju in ponudbi zaposlitvenega paketa je tako pomembno dobro poznati situacijo in podatke iz trga dela.

27.01.2023

Postani del nove generacije HR Starter-ja

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že tretje leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.