Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Kako izboljšati ponedeljkovo razpoloženje?

Ponedeljka se drži slab sloves. Tudi če imate neizmerno radi svojo službo, se verjetno po prostem vikendu ne veselite zgodnjega vstajanja in zastojev na cesti na poti v službo. Obstajajo pa načini, kako pregnati tesnobno ponedeljkovo razpoloženje ali pa ga vsaj izboljšati. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako dobro začeti delovni teden in se na ta način izogniti zastrašujočemu »ponedeljku«.

 


VZPOSTAVITE IN OHRANITE REDEN CIKEL SPANJA


 Vaš um morda pozna razliko med dnevi v tednu in vikendom, vaše telo pa žal ne. Vaš bioritem bo sledil vaši rutini, v kolikor jo boste najprej vzpostavili in se je potem tudi držali. Če imate navado, da ob vikendih pozno vstajate, potem boste v nedeljo zvečer težje zaspali in se boste v ponedeljek zjutraj zbudili nejevoljni. Ob koncu tedna se držite rednega urnika spanja in lažje boste vstali, ko se v ponedeljek zjutraj oglasi alarm.


 


ZAKLJUČITE Z NALOGAMI PRED ZAČETKOM VIKENDA


 Po vikendu je včasih najtežji del ponedeljka vedeti, kje začeti z obveznostmi. Pomagajte si tako, da v petek oz. na koncu delovnega tedna zaključite z delom tam, kjer boste v ponedeljek zlahka nadaljevali. Zabeležite si opombe in si dodajte opomnik, kje ste končali z delom ter katere so vaše delovne naloge v prihajajočem tednu.


 


UREDITE SI SVOJ DELOVNI PROSTOR


 


Namesto da v petek delate do zadnje minute, si vzemite pol ure časa pred odhodom iz službe za urejanje delovnega prostora in datotek na računalniku. Znebite se stvari, ki jih ne potrebujete več in pospravite, kar želite obdržati. Poskrbite, da bo vaš delovni prostor pripravljen za ponedeljkovo jutro.   V ponedeljek si boste hvaležni za majhno pozornost, ki ste si jo namenili.


 


NAGRADITE SE


 V petek smo vsi v pričakovanju vikenda. To je nekaj, česar se lahko veselimo in kar nas motivira, da se odpravimo na delo. Enako načelo lahko uporabite za ponedeljek tako, da se nagradite za začetek tedna. Lahko je le malenkost, kot je skodelica vaše najljubše kave ali pa načrtovana najljubša aktivnost po koncu službe. Pričakovanje nagrade vam bo pomagalo, da se dneva lotite bolj pozitivno.


  


 


 

02.08.2022

Česa si zaposleni želijo in kaj pričakujejo od delodajalca?

Raziskava skupine ManpowerGroup v sodelovanju z Thrive Global, vodilnim tehnološkim podjetjem na področju vedenjskih sprememb, odkriva, kako pomembna je fleksibilnost za zaposlene in kako jim lahko pomaga do večje uspešnosti in zadovoljstva na delovnem mestu.

01.08.2022

Vprašanja na razgovoru, ki si jih resnično ne želimo, vendar jih lahko skoraj vedno pričakujemo

Udeležba na zaposlitvenemu razgovoru je za večino iskalcev zaposlitve stresna situacija, ki zahteva kar nekaj časa in truda. Ne glede na to, kako strokovni, izkušeni ali pripravljeni ste na zaposlitveni razgovoru, se vedno najdejo vprašanja, ki niso nujno povezana s poklicem in znanji, ki jih premorete, temveč zahtevajo nekoliko več premisleka. Neprijetnim vprašanjem lahko rečemo tudi “zapletena vprašanja”, saj za njih ni univerzalnega odgovora, ampak zahtevajo določeno mero iznajdljivosti in tudi razmisleka o sebi.

22.06.2022

SATR 2022 H2: Napoved gibanja plač in ugodnosti za drugo polletje 2022

Na Manpower Slovenija smo pripravili raziskavo o napovedi gibanja plač in ugodnosti v drugem polletju 2022. Raziskava je sicer del širše raziskave Manpower, v katero so poleg Slovenije vključene še Hrvaška, Srbija, Bolgarija ter Bosna in Hercegovina. Namen raziskave je raziskati odnos delodajalcev do plač in prejemkov zaposlenih v naslednjem polletju. Izsledki kažejo, da približno dve tretjini delodajalcev napovedujeta zvišanje plač. Največ podjetij, ki napovedujejo dvig ugodnosti, prihaja s področja informacijskih tehnologij in turizma.