Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Vprašanja na razgovoru, ki si jih resnično ne želimo, vendar jih lahko skoraj vedno pričakujemo

Udeležba na zaposlitvenemu razgovoru je za večino iskalcev zaposlitve stresna situacija, ki zahteva kar nekaj časa in truda. Ne glede na to, kako strokovni, izkušeni ali pripravljeni ste na zaposlitveni razgovoru, se vedno najdejo vprašanja, ki niso nujno povezana s poklicem in znanji, ki jih premorete, temveč zahtevajo nekoliko več premisleka. Neprijetnim vprašanjem lahko rečemo tudi “zapletena vprašanja”, saj za njih ni univerzalnega odgovora, ampak zahtevajo določeno mero iznajdljivosti in tudi razmisleka o sebi.

Če mislite, da niste med najbolj suverenimi in iznajdljivimi, vam še toliko bolj svetujemo, da se na vprašanja pripravite. Pripravljalni »trening« s pomočjo simuliranih intervjujev, kjer odgovarjamo na tovrstna vprašanja, lahko vsakemu kandidatu pomaga pridobiti samozavest in odločnost, da se bo izkazal tudi na najtežjih selekcijskih postopkih. V nadaljevanju predstavljamo nekaj primerov vprašanj in možnih odgovorov, da si vas bo bodoči delodajalec zapomnil v dobri luči.


 


Kako bi vas opisali sedanji ali nekdanji sodelavci?


Cilj vprašanja je ugotoviti, kaj si mislite, kako vas dojemajo drugi sodelavci in ali se zavedate svojih prednosti in slabosti. Z vašim odgovorom lahko razkrijete, kako pomembni ste kot član ekipe ter kako pošteni in realni ste. S pomočjo vprašanja lahko vaš sogovornik raziskuje tudi to, kakšen timski duh gojite in kako pomembno je za vas sodelovanje s sodelavci ter kako strokovni, tekmovalni in prijateljski ste.


 


Kakšna so vaša finančna pričakovanja?


Omenjeno vprašanje je “večno nehvaležno vprašanje”. Kot kandidat lahko iskreno odgovorite kakšna plača in dodatki bi vas motivirali za menjavo zaposlitve. Ni nujno, da navedete, kakšna je vaša trenutna plača, je pa pomembno, da veste, kakšni so trendi na področju plač in nadomestil, še posebej v specifični panogi. Seveda upoštevate tudi podjetje, kjer ste na razgovoru. Pomembno je, da pri oblikovanju pričakovanja ostanete realni, saj lahko previsoka plačna pričakovanja ustvarijo napačen vtis.


 


Zakaj želite menjati zaposlitev in podjetje v katerem delate?


Oseba, ki vodi zaposlitveni razgovor, poskuša z zgornjim vprašanjem ugotoviti, zakaj ste nezadovoljni na trenutnem delovnem mestu. Na ta način ocenjuje, ali obstaja možnost, da se situacija ponovi, v kolikor se zaposlite pri njih. Za iskalce zaposlitve, ki so trenutno brezposelni, želi delodajalec vedeti, zakaj so dali odpoved oziroma so bili odpuščeni. To, na videz preprosto vprašanje, ima v resnici svoje pasti. Odgovor lahko razkrije vašo nelojalnost, nezanesljivost ali neprofesionalno očrni trenutnega delodajalca, zato pazite, da ne izberete napačnega odgovora. Naš nasvet je, da se pri odgovoru osredotočite na pozitivne razloge in izzive, kot so rast, razvoj, učenje novih veščin in spoznavanje novih načinov dela.


 


Zakaj vas zanima ta pozicija oziroma naše podjetje?


Delodajalca zanima, kakšno dodano vrednost lahko prinesete podjetju in kako lahko vaše  sposobnosti in znanje podpirajo rast organizacije. Prav tako verjetno poskuša ugotoviti, ali se zanimate za delovno mesto, položaj in podjetje iz pravih razlogov. Pri tem vprašanju je pomembno, da pokažete lastnosti, zaradi katerih ste primerni za vlogo, za katero se potegujete, ter da navedete nazore, po katerih se vaša poslovna in delovna etika, veščine in znanja ujemajo s korporativnimi standardi podjetja.


 


Kaj vam je pomembno glede delovnega okolja?


Ko kadrovik postavi to vprašanje, od vas poskuša ugotoviti, ali se boste ujeli v kulturo podjetja in ali ste dober »fit« za podjetje, v katerem boste delali. Prav tako poskuša razumeti, kaj vam je najpomembnejše pri vašem delu. Na ta način kadrovik definira vaše vrednote in verjetnost, da se boste ujeli s preostalo ekipo, ki se ji boste potencialno pridružili.


 


Zakaj ste najboljši kandidat za to vlogo?


Spraševalec s tem vprašanjem skuša ugotoviti, ali imate ustrezne veščine, znanja in izkušnje za delo ter ocenjuje vašo samozavest in sposobnost, da se znajdete v vlogi, za katero ste se prijavili. Preden odgovorite na to vprašanje, morate vedeti, koliko potrebnih znanj in kvalifikacij imate za uspešno opravljanje določenega dela in to na razgovoru predstaviti izpraševalcu.


 


Opišite situacijo, v kateri ste bili neuspešni.


Zaposlovalec poskuša ugotoviti, če ste pošteni in sposobni priznati svoj neuspeh. Ugotoviti skuša tudi, ali se učite na svojih napakah in ali pri delu tvegate dovolj, premalo ali preveč. Pri takšnem vprašanju je najbolje, da ste iskreni ter razložite situacijo in načine, kako ste se soočili s svojim neuspehom.


 


Opišite vaš največji poslovni uspeh oziroma dosežek, na katerega ste še posebej ponosni.


S tem vprašanjem skuša spraševalec ugotoviti, kaj je za vas najbolj pomembno ter v kakšnem okolju boste lahko uspevali. Z odgovorom boste predstavili tudi vaš način dela, v primeru, da podpišete pogodbo o zaposlitvi.


 


Opišite, kako rešujete konflikte na delovnem mestu.


Delodajalec skuša ugotoviti ali ste pravični in objektivni pri reševanju konfliktov na delovnem mestu. Sam konflikt je v nekaterih situacijah neizogiben, zato želi izpraševalec vedeti, ali takšne situacije obvladujete na konstruktiven ali destruktiven način.


 


Pri odgovarjanju na vsa vprašanja na zaposlitvenem razgovoru so zaželeni kratki in jasni odgovori, ki niso daljši od dveh minut za posamezno vprašanje. Prav tako je pomembno, da podate pozitivne in resnične odgovore. Če si boste vzeli čas in vadili odgovore, si boste zagotovili manj stresen in bolj samozavesten nastop na vašem razgovoru in posledično zaposlitev, ki si jo želite.

02.08.2022

Česa si zaposleni želijo in kaj pričakujejo od delodajalca?

Raziskava skupine ManpowerGroup v sodelovanju z Thrive Global, vodilnim tehnološkim podjetjem na področju vedenjskih sprememb, odkriva, kako pomembna je fleksibilnost za zaposlene in kako jim lahko pomaga do večje uspešnosti in zadovoljstva na delovnem mestu.

27.06.2022

Kako izboljšati ponedeljkovo razpoloženje?

Ponedeljka se drži slab sloves. Tudi če imate neizmerno radi svojo službo, se verjetno po prostem vikendu ne veselite zgodnjega vstajanja in zastojev na cesti na poti v službo. Obstajajo pa načini, kako pregnati tesnobno ponedeljkovo razpoloženje ali pa ga vsaj izboljšati. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako dobro začeti delovni teden in se na ta način izogniti zastrašujočemu »ponedeljku«.

22.06.2022

SATR 2022 H2: Napoved gibanja plač in ugodnosti za drugo polletje 2022

Na Manpower Slovenija smo pripravili raziskavo o napovedi gibanja plač in ugodnosti v drugem polletju 2022. Raziskava je sicer del širše raziskave Manpower, v katero so poleg Slovenije vključene še Hrvaška, Srbija, Bolgarija ter Bosna in Hercegovina. Namen raziskave je raziskati odnos delodajalcev do plač in prejemkov zaposlenih v naslednjem polletju. Izsledki kažejo, da približno dve tretjini delodajalcev napovedujeta zvišanje plač. Največ podjetij, ki napovedujejo dvig ugodnosti, prihaja s področja informacijskih tehnologij in turizma.