Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Manpower Slovenija - Z vami premagujemo kadrovske izzive že 30 let

Leto 2022 je za Manpower leto mejnikov. Praznujemo namreč že kar 30 let delovanja na slovenskem trgu in lahko s ponosom rečemo, da smo naše ključne vrednote – ljudi, znanje in inovacije – ponesli na še višji nivo. V mesecu novembru smo tako praznovali 30. obletnico delovanja v Sloveniji, ki smo jo obeležili z butičnim dogodkom “Manpower Slovenija – Z vami premagujemo kadrovske izzive že 30 let. Zavzeto navzgor v 2023.”


V okviru praznovanja 30. obletnice so se nam pridružili vrhunski strokovnjaki in izkušeni predavatelji, ki so predstavili trenutno ključne izzive na HR področju. 


 


Prvi sklop je z orisom razmer na trgu dela otvoril naš direktor prodaje in poslovnega razvoja, Zvone Zajc. Sledila je Tatjana Kolenc, strastna razvijalka mentorske kulture in mentorskih programov (Srčno mentorstvo), ki nas je seznanila z najučinkovitejšimi metodami za osebno in profesionalno rast posameznika na delovnem mestu. Sklop pa je skozi praktično delavnico o metodah za zadržanje zaposlenih zaključil mag. Aleš Vičič, vedenjsko-kognitivni terapevt, ki svetuje ključnim kadrom v podjetjih, pred kratkim pa je ustanovil tudi Strokovni psihološki center – Sprememba. 


 


 


 


  


Drugi sklop je otvorila Nives Orešnik, vodja storitev za stranke pri Manpower, ki je predstavila fleksibilno prihodnost dela in implementacijo 4-dnevnega delovnika v našem podjetju. Nadaljevala je Maja Vukasović Žontar, zasebna znanstvena raziskovalka, svetovalka in predavateljica za področje menedžmenta in komunikacij, ki je predstavila dejavnike motivacije v hitro se spreminjajočem delovnem okolju ter vpliv sreče in zadovoljstva na zavzetost in delovno uspešnost zaposlenih. Predavanja pa je zaključil profesor Zvezdan Pirtošek, zdravnik, nevrolog, predstojnik Katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti ter dolgoletni predstojnik KO za bolezni živčevja. Na njegovem predavanju smo 'vstopili' v možgane dobrega voditelja in se na podlagi ugotovitev nevroznanosti seznanili z aspekti, ki vplivajo na uspešnost vodenja. 


 


 


  


 


Hvala vsem sodelujočim za kakovostno in strokovno deljenje znanja in izkušenj. Hvala vsem našim zaposlenim na Manpower Slovenija. Vi ste tisti, ki ste najpomembnejši del podjetja Manpower. In pa hvala vam, našim dolgoletnim naročnikom in strateškim partnerjem, da z nami pišete uspešne kadrovske zgodbe že 30 let.   


 


 


 


S ponosom obeležujemo vse dosedanje dosežke in tudi padce ter z optimizmom zremo v prihodnost – Zavzeto navzgor v 2023. 

12.10.2023

Obvestilo Manpower Slovenija glede komunikacijskih prevar

Obveščamo vas o nedavnih ugotovljenih prevarah, ki se pojavljajo na različnih platformah za komunikacijo, kot so Viber, Telegram in WhatsApp.

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.