Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Manpower Slovenija - Z vami premagujemo kadrovske izzive že 30 let

Leto 2022 je za Manpower leto mejnikov. Praznujemo namreč že kar 30 let delovanja na slovenskem trgu in lahko s ponosom rečemo, da smo naše ključne vrednote – ljudi, znanje in inovacije – ponesli na še višji nivo. V mesecu novembru smo tako praznovali 30. obletnico delovanja v Sloveniji, ki smo jo obeležili z butičnim dogodkom “Manpower Slovenija – Z vami premagujemo kadrovske izzive že 30 let. Zavzeto navzgor v 2023.”


V okviru praznovanja 30. obletnice so se nam pridružili vrhunski strokovnjaki in izkušeni predavatelji, ki so predstavili trenutno ključne izzive na HR področju. 


 


Prvi sklop je z orisom razmer na trgu dela otvoril naš direktor prodaje in poslovnega razvoja, Zvone Zajc. Sledila je Tatjana Kolenc, strastna razvijalka mentorske kulture in mentorskih programov (Srčno mentorstvo), ki nas je seznanila z najučinkovitejšimi metodami za osebno in profesionalno rast posameznika na delovnem mestu. Sklop pa je skozi praktično delavnico o metodah za zadržanje zaposlenih zaključil mag. Aleš Vičič, vedenjsko-kognitivni terapevt, ki svetuje ključnim kadrom v podjetjih, pred kratkim pa je ustanovil tudi Strokovni psihološki center – Sprememba. 


 


 


 


  


Drugi sklop je otvorila Nives Orešnik, vodja storitev za stranke pri Manpower, ki je predstavila fleksibilno prihodnost dela in implementacijo 4-dnevnega delovnika v našem podjetju. Nadaljevala je Maja Vukasović Žontar, zasebna znanstvena raziskovalka, svetovalka in predavateljica za področje menedžmenta in komunikacij, ki je predstavila dejavnike motivacije v hitro se spreminjajočem delovnem okolju ter vpliv sreče in zadovoljstva na zavzetost in delovno uspešnost zaposlenih. Predavanja pa je zaključil profesor Zvezdan Pirtošek, zdravnik, nevrolog, predstojnik Katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti ter dolgoletni predstojnik KO za bolezni živčevja. Na njegovem predavanju smo 'vstopili' v možgane dobrega voditelja in se na podlagi ugotovitev nevroznanosti seznanili z aspekti, ki vplivajo na uspešnost vodenja. 


 


 


  


 


Hvala vsem sodelujočim za kakovostno in strokovno deljenje znanja in izkušenj. Hvala vsem našim zaposlenim na Manpower Slovenija. Vi ste tisti, ki ste najpomembnejši del podjetja Manpower. In pa hvala vam, našim dolgoletnim naročnikom in strateškim partnerjem, da z nami pišete uspešne kadrovske zgodbe že 30 let.   


 


 


 


S ponosom obeležujemo vse dosedanje dosežke in tudi padce ter z optimizmom zremo v prihodnost – Zavzeto navzgor v 2023. 

31.05.2023

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

22.02.2023

SATR 2023 H1: Napoved gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2023

Trenutna situacija na trgu dela je težka predvsem za delodajalce, saj izrazito zmanjševanje števila brezposelnih povečuje razkorak med ponudbo ustreznega kadra in povpraševanjem. Delodajalci pa morajo kadre ne samo pritegniti, temveč tudi uspeti zadržati. Pri strateškem načrtovanju in ponudbi zaposlitvenega paketa je tako pomembno dobro poznati situacijo in podatke iz trga dela.

27.01.2023

Postani del nove generacije HR Starter-ja

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že tretje leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.