Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.

Projekt vsako leto povezuje več kot 200 mladih talentov iz številnih držav. Letos so se programu, poleg študentov iz Slovenije, pridružili tudi mladi iz Srbije, Črne gore, Makedonije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Rusije, Bolgarije, Poljske, Nizozemske in Turčije.  


  


V šestih tednih programa so se mladi udeležili tedenskih Globalnih Meet-up srečanj, kjer so v živo prisluhnili največjim strokovnjakom v HR svetu, in mentorskih sestankov, kjer so še dodatno izpilili pridobljeno znanje tistega tedna in delali na svojih skupinskih nalogah. Ves čas so imeli tudi dostop do poučnih HR lekcij in dodatnih vsebin preko spletne platforme, kar jim je omogočilo prilagoditev izvedbe programa njihovim obveznostim. 


 


Tedni so bili tematsko razdeljeni na aktualna HR področja. Na začetku so se udeleženci spoznali z različnimi kadrovskimi vlogami in nalogami ter se naučili, kako kadrovska služba sodeluje z drugimi oddelki. V drugem tednu so obravnavali aktualne izzive pri zaposlovanju in rekrutingu, v tretjem tednu pa načrtovanje razvoja zaposlenih in pomembnost e-učenja v podjetjih. Četrti teden je bil namenjen izzivom pri upravljanju uspešnosti zaposlenih. V petem tednu so spoznavali, kako kadrovniki upravljajo s hibridnim načinom dela in fleksibilnostjo. Zadnji teden pa so lahko spoznali še trenutno najbolj aktualne trende na trgu dela in izzive, ki se obetajo v prihodnje.  


 


Poleg gostujočih predavateljev iz drugih držav so študenti na mentorskih srečanjih prisluhnili tudi dvema mentoricama, ki sta poleg predavateljske vloge prevzeli še vlogo svetovanja udeležencem glede njihovih študij primera. Mentorska srečanja je pomagala izpeljati koordinatorka Eva Zečevič, asistentka v marketingu pri Manpower Slovenija.  


 


V prvih treh tednih so se študenti družili s Tamaro Gornjak, ki opravlja vlogo HR Manager-ja v uspešnem koroškem podjetju WINOA Abrasiv Muta, tokrat pa je udeležencem predala svoje izkušnje glede kadrovskih vlog ter izzivov pri zaposlovanju in razvoju zaposlenih.


 Mentorski sestanki s Tamaro Gornjak


 


V drugi polovici programa je mentorsko mesto zasedla Danijela Marjanović, kadrovska strokovnjakinja z izkušnjami s področja vodenja, team-buildinga ter operativnih in strateških HR procesov. Naslovila je izzive pri upravljanju uspešnosti zaposlenih in hibridnemu načinu dela ter predstavila aktualne trende na HR področju. 


 Mentorski sestanki z Danijelo Marjanović


 


Poleg oddaj individualnih nalog in drugih obveznosti, ki so bile del programa, so za zaključni izziv študenti predstavili študije primerov, na katerih so pod okriljem mentoric delali tekom celotnega programa HR Starter. 


 Predstavitve študij primera


 


Program je dosegel izjemne rezultate, predvsem zaradi odličnega sodelovanja vseh udeležencev. Skupaj so pokazali, kaj je mogoče doseči, ko se združijo vrhunski strokovnjaki z HR področja in mladi talenti, ki se šele podajajo na svojo karierno pot. Ta sinergija je bila ključnega pomena za uspeh programa. 


 


Za ohranjanje stikov z alumni programa in krepitev HR znanj in izkušenj Manpower Slovenija organizira tudi izobraževalne dogodke in hitre karierne zmenke, s čimer bivšim udeležencem omogočimo še bolj osebno srečanje s strokovnjaki na kadrovskem področju.


 


 

12.10.2023

Obvestilo Manpower Slovenija glede komunikacijskih prevar

Obveščamo vas o nedavnih ugotovljenih prevarah, ki se pojavljajo na različnih platformah za komunikacijo, kot so Viber, Telegram in WhatsApp.

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.