Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.

Dogodek je otvorila izkušena voditeljica in predavateljica, Karmen Pangos, ki ima v korporacijskem svetu več kot 29 let izkušenj. V uvodnem predavanju, z naslovom "Učinek nagrad: Kako izkoristiti moč nagrad za motivacijo in uspeh", je Karmen poudarila, da v času sprememb nagrade ostajajo močno orodje za motiviranje zaposlenih. Ob tem je izpostavila pomen pravičnosti in enakosti pri dodeljevanju nagrad, hkrati pa opozorila na pasti, ki se pojavljajo pri implementaciji nagradnih sistemov.  Karmen Pangos, voditeljica in predavateljica


 


Na drugem predavanju je naša specialistka za iskanje in selekcijo kadrov, Mirjam Kmetič, predstavila svoje predavanje "Lov na samoroga", v katerem je spregovorila o pristopih k iskanju idealnih kandidatov, ki so v HR svetu tako redki, da jih lahko imenujemo tudi samorogi. Dovolj dobri kandidati lahko postanejo 'samorogi' tudi znotraj podjetja. Popeljala nas je skozi proces, pri katerem na podlagi znanja, veščin, izkušenj in osebnosti definiramo pravega kandidata za delovno mesto ter nas spoznala z razlikami med “idealnim” kandidatom in tistim, ki to lahko postane. Mirjam Kmetič, specialistka za iskanje in selekcijo kadrov pri Manpower


 


Ob koncu predavanja smo dogodek zaključili s "hitrimi kariernimi zmenki", skozi katere so HR Starter alumni dobili priložnost za neposreden stik s kadroviki različnih podjetij. To jim je omogočilo vpogled v realno delovanje HR sektorja, hkrati pa so kadroviki imeli priložnost spoznati nadobudne talente in jim pomagali pri vključitvi v poslovno okolje.Dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja" 


 


Dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja" je ponudil odlično priložnost za povezovanje in izmenjavo mnenj med strokovnjaki in bodočimi kadroviki. Kot pomemben del HR sveta, smo pri Manpower Slovenija iskreno zadovoljni, da smo lahko z dogodkom prispevali k oblikovanju prvih kariernih zametkov študentov kadrovske smeri, po drugi strani pa omogočili našim naročnikom, da so se lahko povezali z največjimi HR talenti.   

12.10.2023

Obvestilo Manpower Slovenija glede komunikacijskih prevar

Obveščamo vas o nedavnih ugotovljenih prevarah, ki se pojavljajo na različnih platformah za komunikacijo, kot so Viber, Telegram in WhatsApp.

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

31.05.2023

HR Starter: Mladi talenti oblikujejo prihodnost HR sveta že tretje leto zapored

Pri Manpower Slovenija smo v začetku maja že tretje leto zapored uspešno zaključili sodelovanje pri organizaciji programa HR Starter, ki ga izvaja organizacija HR World. Brezplačen spletni kadrovski tečaj HR Starter je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom, cilj programa pa je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo potrebna znanja in veščine, ki jim bodo odprla vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.