Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.

Dogodek je otvorila izkušena voditeljica in predavateljica, Karmen Pangos, ki ima v korporacijskem svetu več kot 29 let izkušenj. V uvodnem predavanju, z naslovom "Učinek nagrad: Kako izkoristiti moč nagrad za motivacijo in uspeh", je Karmen poudarila, da v času sprememb nagrade ostajajo močno orodje za motiviranje zaposlenih. Ob tem je izpostavila pomen pravičnosti in enakosti pri dodeljevanju nagrad, hkrati pa opozorila na pasti, ki se pojavljajo pri implementaciji nagradnih sistemov.  



Karmen Pangos, voditeljica in predavateljica


 


Na drugem predavanju je naša specialistka za iskanje in selekcijo kadrov, Mirjam Kmetič, predstavila svoje predavanje "Lov na samoroga", v katerem je spregovorila o pristopih k iskanju idealnih kandidatov, ki so v HR svetu tako redki, da jih lahko imenujemo tudi samorogi. Dovolj dobri kandidati lahko postanejo 'samorogi' tudi znotraj podjetja. Popeljala nas je skozi proces, pri katerem na podlagi znanja, veščin, izkušenj in osebnosti definiramo pravega kandidata za delovno mesto ter nas spoznala z razlikami med “idealnim” kandidatom in tistim, ki to lahko postane. 



Mirjam Kmetič, specialistka za iskanje in selekcijo kadrov pri Manpower


 


Ob koncu predavanja smo dogodek zaključili s "hitrimi kariernimi zmenki", skozi katere so HR Starter alumni dobili priložnost za neposreden stik s kadroviki različnih podjetij. To jim je omogočilo vpogled v realno delovanje HR sektorja, hkrati pa so kadroviki imeli priložnost spoznati nadobudne talente in jim pomagali pri vključitvi v poslovno okolje.



Dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja" 


 


Dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja" je ponudil odlično priložnost za povezovanje in izmenjavo mnenj med strokovnjaki in bodočimi kadroviki. Kot pomemben del HR sveta, smo pri Manpower Slovenija iskreno zadovoljni, da smo lahko z dogodkom prispevali k oblikovanju prvih kariernih zametkov študentov kadrovske smeri, po drugi strani pa omogočili našim naročnikom, da so se lahko povezali z največjimi HR talenti.   

16.02.2024

HR Starter je spet tukaj - Postani del nove generacije nadobudnih HR-ovcev!

Na Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že četrto leto zapored organiziramo program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

12.02.2024

Od obupa do upa pri iskanju zaposlitve: Spremenite zavrnitev v priložnost

Verjetno ste že kdaj v svoji karieri dobili zavrnitev prijave na delovno mesto. Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen in frustrirajoč proces, še posebej, če se soočate z zavrnitvijo in če večkrat zaporedoma prejmete odgovor »ne«, kar lahko resnično vpliva na vašo samozavest. Vendar pa obstaja veliko produktivnih načinov za reševanje problema zavrnitve pri iskanju zaposlitve. S pravo miselnostjo in strategijami lahko "ne” učinkovito spremenite v “da.”

24.01.2024

SATR H1 2024: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za prvo polletje 2024

Manpower Slovenija že četrto leto zapored izvaja raziskavo “Trendi gibanja plač in zaposlovanja,” ki delodajalcem pomaga pri oblikovanju učinkovitih strategij in doseganju izjemne konkurenčnosti na trgu dela. Zadnje poročilo raziskave SATR H1 2024 vsebuje zanesljive in kakovostne podatke ter plačne in zaposlitvene napovedi za prvo polletje 2024.