Gradimo HR skupnost prihodnosti - 30.letnica Manpower
Back

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Dogodek je otvorila izkušena voditeljica in predavateljica, Karmen Pangos, ki ima v korporacijskem svetu več kot 29 let izkušenj. V uvodnem predavanju, z naslovom "Učinek nagrad: Kako izkoristiti moč nagrad za motivacijo in uspeh", je Karmen poudarila, da v času sprememb nagrade ostajajo močno orodje za motiviranje zaposlenih. Ob tem je izpostavila pomen pravičnosti in enakosti pri dodeljevanju nagrad, hkrati pa opozorila na pasti, ki se pojavljajo pri implementaciji nagradnih sistemov.  

 

Karmen Pangos, voditeljica in predavateljica

 

Na drugem predavanju je naša specialistka za iskanje in selekcijo kadrov, Mirjam Kmetič, predstavila svoje predavanje "Lov na samoroga", v katerem je spregovorila o pristopih k iskanju idealnih kandidatov, ki so v HR svetu tako redki, da jih lahko imenujemo tudi samorogi. Dovolj dobri kandidati lahko postanejo 'samorogi' tudi znotraj podjetja. Popeljala nas je skozi proces, pri katerem na podlagi znanja, veščin, izkušenj in osebnosti definiramo pravega kandidata za delovno mesto ter nas spoznala z razlikami med “idealnim” kandidatom in tistim, ki to lahko postane. 

 

Mirjam Kmetič, specialistka za iskanje in selekcijo kadrov pri Manpower

 

Ob koncu predavanja smo dogodek zaključili s "hitrimi kariernimi zmenki", skozi katere so HR Starter alumni dobili priložnost za neposreden stik s kadroviki različnih podjetij. To jim je omogočilo vpogled v realno delovanje HR sektorja, hkrati pa so kadroviki imeli priložnost spoznati nadobudne talente in jim pomagali pri vključitvi v poslovno okolje.

 

Dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja"

 

Dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja" je ponudil odlično priložnost za povezovanje in izmenjavo mnenj med strokovnjaki in bodočimi kadroviki. Kot pomemben del HR sveta, smo pri Manpower Slovenija iskreno zadovoljni, da smo lahko z dogodkom prispevali k oblikovanju prvih kariernih zametkov študentov kadrovske smeri, po drugi strani pa omogočili našim naročnikom, da so se lahko povezali z največjimi HR talenti.

Druge novice

Bosqar Invest

Leadership Shifts and New Advisory Board to Position Workplace for Future Success

• BOSQAR INVEST is announcing a leadership transition in its HR vertical, Workplace.
• Aleksandar Hangimana is stepping down as CEO of…
Življenjepis, CV

Kako napisati življenjepis za dober prvi vtis?

Pisanje življenjepisa je ena najpomembnejših nalog, ki jo boste opravili v procesu iskanja zaposlitve. Kljub temu, da danes obstaja veliko načinov,…
Zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah

Katere spremembe prinaša novi zakon za optimizacijo administrativnih postopkov?

Novi "Zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah (ZUOPUE)" prinaša pomembne spremembe, ki bodo vplivale na…
loading-gif