Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

ManpowerGroup pomaga podjetjem, da se uveljavijo v Sloveniji – uspešno partnerstvo s podjetjem Intraffico

Intraffico je uspešno in perspektivno podjetje, ki je prisotno v JV Evropi, na trgih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore, zdaj pa se širi tudi na druge sosednje trge. Delujejo pod prepoznavno in kakovostno blagovno znamko Protech na področju zaščitne opreme in opreme za gradbeništvo.

V podjetju Intraffico verjamejo v negovanje kulture odgovornosti, tako do strank, kot do zaposlenih. Njihove temeljne vrednote so zaupanje, poštenost, iskrenost, odprtost ter želja po nenehni rasti in razvoju.


 


Kultura in vrednote podjetja Intraffico


Kako delujejo in kakšna je njihova kultura?


- V poslu so etični, odkriti in pošteni.


- Stojijo za svojimi besedami.


- Trudijo se biti vsak dan boljši.


- Verjamejo, da je zaupanje temelj vsakega dobrega odnosa.


- So zavezani. Strankam, pa tudi članom ekipe.


- Njihov cilj je inovativnost in ustvarjalnost.


- Pomembno jim je timsko delo, odprtost in moč komunikacije.


- Raznolikost znanja, izkušenj, idej, interesov jih usmerja  v uspeh.


 


Intraffico – podjetje z velikim potencialom za prečkanje meja


Podjetje Intraffico ima sedež na Hrvaškem. Pred 3 leti začeli s širitvijo svojih prodajnih aktivnosti na slovenski trg. Ker v Sloveniji niso imeli pisarne, so se odločili za sklenitev partnerstva z ManpowerGroup Slovenija, ki skrbi ne le za iskanje in selekcijo prodajnikov, temveč tudi za pogodbe zaposlenih, izplačane plače ter druge ugodnosti in potrebe zaposlenih v okviru zaposlitve. Ker zaposleni delajo od doma in na terenu, je ManpowerGroup Slovenija poskrbel, da so tudi delovni pogoji, ki jih imajo doma, ustrezni in v skladu z zakonodajo.


 


Prednosti partnerstva za Intraffico


Partnerstvo z ManpowerGroup Slovenija Intrafficu prinaša številne prednosti. Ker v Sloveniji nimajo pisarne, ni potrebe po osebi v administraciji ali računovodji, ki bi bil zaposlen za polni delovni čas. Njihovi stroški za zaposlitev so fiksni in vsak mesec enaki.


 


ManpowerGroup je v lanskem letu, med pandemijo, za Intraffico poskrbel za vse spremembe delovnopravne zakonodaje v zvezi z delovnimi in plačilnimi obrazci, ki so potrebni za koriščenje vseh ugodnosti, ki so na voljo delodajalcem zaradi začasne zaprtja. Če gredo zaposleni na bolniško ali dopust, to uredi ManpowerGroup Slovenija. Ravno tako katera koli druga administrativna zadeva v okviru delovnega razmerja.


 


Kaj pa zaposleni? Ne opazijo razlike – lahko bi celo rekli, da sodelovanje in partnerstvo prinaša ugodnosti za zaposlene. Vsak mesec dobijo plačo na isti datum in imajo eno kontaktno osebo, na katero se lahko obrnejo, če imajo kakršna koli vprašanja ali zahteve glede zaposlitve.


 


Podpora v času eksponentne rasti ter potreba po novih zaposlenih


Intraffico eksponentno raste in ManpowerGroup jih z veseljem podpira pri tej rasti. Medtem, ko se osredotočajo na strategijo in svoje stranke, ManpowerGroup skrbi za iskanje in selekcijo novih zaposlenih, zaposlovanje, kadrovsko administracijo in računovodstvo.


 

25.04.2022

Napovedujemo Webinar: Kadrov ni – kaj sedaj? Zaposlovanje tujcev kot vse pogostejša rešitev

Zaposleni so ključni faktor, ki vpliva na uspešnost, konkurenčnost in produktivnost podjetja ter na sposobnost zadovoljitve potreb strank. Vendar pa v zadnjih letih v Sloveniji opažamo, da je pomanjkanje ustreznega kadra veliko. Ena od praks, s katero delodajalci uspešno rešujejo manko, je tudi zaposlovanje tujcev. Če želite izvedeti koristne informacije glede zaposlovanja tujega kadra, se nam pridružite na poučnem webinarju, ki bo potekal online, 12. maja 2022 ob 15.00.

25.04.2022

Sodelujte v raziskavi SATR – Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene za drugo polletje 2022

Vas zanima, kateri trendi na trgu dela bodo ključni za drugo polletje 2022? Želite izvedeti, ali bodo plače in ugodnosti zvišali tudi drugi delodajalci?

07.03.2022

HR Starter – tvoja odskočna deska za delo v HR!

ManpowerGroup Slovenija v partnerstvu z organizacijo HR World organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom, mladim diplomantom in magistrom. HR Starter je brezplačni program, katerega cilj je opolnomočenje mladih talentov, da pridobijo znanja in veščine in si odprejo vrata za delo na področju upravljanja s človeškimi viri.