Prijavi se

Deli

Nazaj na blog

Manpower pomaga podjetjem, da se uveljavijo v Sloveniji – uspešno partnerstvo s podjetjem Intraffico

Intraffico je uspešno in perspektivno podjetje, ki je prisotno v JV Evropi, na trgih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore, zdaj pa se širi tudi na druge sosednje trge. Delujejo pod prepoznavno in kakovostno blagovno znamko Protech na področju zaščitne opreme in opreme za gradbeništvo.

V podjetju Intraffico verjamejo v negovanje kulture odgovornosti, tako do strank, kot do zaposlenih. Njihove temeljne vrednote so zaupanje, poštenost, iskrenost, odprtost ter želja po nenehni rasti in razvoju.


 


Kultura in vrednote podjetja Intraffico


Kako delujejo in kakšna je njihova kultura?


- V poslu so etični, odkriti in pošteni.


- Stojijo za svojimi besedami.


- Trudijo se biti vsak dan boljši.


- Verjamejo, da je zaupanje temelj vsakega dobrega odnosa.


- So zavezani. Strankam, pa tudi članom ekipe.


- Njihov cilj je inovativnost in ustvarjalnost.


- Pomembno jim je timsko delo, odprtost in moč komunikacije.


- Raznolikost znanja, izkušenj, idej, interesov jih usmerja  v uspeh.


 


Intraffico – podjetje z velikim potencialom za prečkanje meja


Podjetje Intraffico ima sedež na Hrvaškem. Pred 3 leti začeli s širitvijo svojih prodajnih aktivnosti na slovenski trg. Ker v Sloveniji niso imeli pisarne, so se odločili za sklenitev partnerstva z Manpower Slovenija, ki skrbi ne le za iskanje in selekcijo prodajnikov, temveč tudi za pogodbe zaposlenih, izplačane plače ter druge ugodnosti in potrebe zaposlenih v okviru zaposlitve. Ker zaposleni delajo od doma in na terenu, je Manpower Slovenija poskrbel, da so tudi delovni pogoji, ki jih imajo doma, ustrezni in v skladu z zakonodajo.


 


Prednosti partnerstva za Intraffico


Partnerstvo z Manpower Slovenija Intrafficu prinaša številne prednosti. Ker v Sloveniji nimajo pisarne, ni potrebe po osebi v administraciji ali računovodji, ki bi bil zaposlen za polni delovni čas. Njihovi stroški za zaposlitev so fiksni in vsak mesec enaki.


 


Manpower je v lanskem letu, med pandemijo, za Intraffico poskrbel za vse spremembe delovnopravne zakonodaje v zvezi z delovnimi in plačilnimi obrazci, ki so potrebni za koriščenje vseh ugodnosti, ki so na voljo delodajalcem zaradi začasne zaprtja. Če gredo zaposleni na bolniško ali dopust, to uredi Manpower Slovenija. Ravno tako katera koli druga administrativna zadeva v okviru delovnega razmerja.


 


Kaj pa zaposleni? Ne opazijo razlike – lahko bi celo rekli, da sodelovanje in partnerstvo prinaša ugodnosti za zaposlene. Vsak mesec dobijo plačo na isti datum in imajo eno kontaktno osebo, na katero se lahko obrnejo, če imajo kakršna koli vprašanja ali zahteve glede zaposlitve.


 


Podpora v času eksponentne rasti ter potreba po novih zaposlenih


Intraffico eksponentno raste in Manpower jih z veseljem podpira pri tej rasti. Medtem, ko se osredotočajo na strategijo in svoje stranke, Manpower skrbi za iskanje in selekcijo novih zaposlenih, zaposlovanje, kadrovsko administracijo in računovodstvo.


 

12.10.2023

Obvestilo Manpower Slovenija glede komunikacijskih prevar

Obveščamo vas o nedavnih ugotovljenih prevarah, ki se pojavljajo na različnih platformah za komunikacijo, kot so Viber, Telegram in WhatsApp.

17.07.2023

SATR H2 2023: Trendi gibanja plač in zaposlovanja za drugo polletje 2023

Na trgu dela smo priča velikim strukturnim neskladjem med povpraševanjem in ponudbo ustreznega kadra. V številnih dejavnostih kritično primanjkuje delavcev, prav tako pa smo v zadnjih mesecih dosegli najnižje število brezposelnih v samostojni Sloveniji in eno najnižjih stopenj anketne brezposelnosti v EU. Ključnega pomena je, da delodajalci poznajo aktualno situacijo na trgu dela, saj jim omogoča ustrezno usklajevanje plačne politike in zaposlitvene strategije.

12.06.2023

Gradimo HR skupnost prihodnosti

Pretekli teden smo na Manpower Slovenija gostili dogodek "Gradimo HR skupnost prihodnosti: Meet-up za študente in podjetja," kamor smo povabili uspešne kadrovske strokovnjake in alumne programa HR Starter, ki so lahko prisluhnili poučnim in relevantnim temam iz HR področja. Dogodek je bil tako epilog letošnjega programa HR Starter, pri organizaciji katerega smo sodelovali že tretje leto. Deljenje znanja in dobrih praks je eden izmed ključni načinov, ki omogoča strokovno in osebno rast ter naprede, zato smo z dogodkom želeli omogočiti bolj osebno srečanje kadrovskih strokovnjakov in študentov, ki se lahko drug od drugega veliko naučijo.